UITGESTELDE KOFFIE                                                     
(Het gaat niet om de hoeveelheid, maar om hoeveel liefde we geven, Moeder Teresa)                                                                                                                                        
Mevr L. vond het erg gezellig dat ik met haar een bakje koffie ben gaan drinken. Je kan zien dat ze er van genoot en benoemde ook letterlijk dat we zo gezellig weg zijn geweest. Ook was ze hier later nog over aan het na genieten, ze heeft enthousiast aan collega begeleiders verteld dat ze bij de kringloop was wezen koffie drinken. Mevrouw haar wereld is klein ze gaat niet vaak weg, mede doordat haar budget niet groot is waardoor een kopje koffie drinken buiten de deur er niet vanaf kan. Door de uitgestelde koffie kon mevr. toch er op uit,  zij heeft het als een leuke activiteit ervaren. Deze actie was dusdanig laagdrempelig voor haar dat ze hier gebruik van durfde te maken, terwijl normaal gesproken activiteiten buiten de deur snel door mevr. als te beangstigend worden ervaren.
Ook bij 2 andere cliënten is het aanbod als zeer positief ervaren. Ze hebben gezellig een uurtje bij de kringloop gezeten en waren daar ook nog bekenden tegen gekomen, wat dubbele pret opleverde.
                                                                                                         
Maar wat houdt uitgestelde koffie nu precies in? 

U bestelt, als gast van de theetuin, naast uw gewone bestelling, één of meerdere uitgestelde koffie (voor € 1,00) en rekent deze ook meteen af.

Deze uitgestelde koffie koopt u voor iemand die om wat van reden dan ook een traktatie kan gebruiken.
Iemand die normaal gesproken niet in staat is om buiten de deur gezellig een kopje koffie/thee te drinken. Of iemand die recent veel heeft meegemaakt.
In de vorm van een waardebon wordt deze uitgestelde koffie gegeven aan iemand die bekent is bij de theetuin of die u zelf kent.
Ook worden er waardebonnen uitgedeeld via de netwerkpartners van Sociaal Werk De Kop in Steenwijk.
Om die mensen te bereiken die het soms zo hard nodig hebben!
U weet dus zelf niet voor wie u de koffie bestelt en betaalt, u weet wél dat de kop koffie goed terecht komt!

Het concept uitgestelde koffie, caffe sospeso, is begonnen in Italië (Napels) en heeft zich verspreid over de hele wereld.
Zie voor meer info; https://www.uitgesteldekoffie.nl                                                       In Steenwijkerland zijn er diverse horecagelegenheden die meedoen met de uitgestelde koffie. U kunt deze herkennen aan het uitgestelde koffie-logo in hun horecagelegenheid. Ook kunt u ze vinden op deze site; http://www.mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl/mantelzorgnetwerk/uitgestelde-koffie/

Helpt u mee om deze mensen aan te moedigen om de deur uit te gaan om zo even onder de mensen te zijn?
* Niet opgehaalde uitgestelde koffie wordt gedoneerd aan een goed doel!